SERVICEDESK: 0546 - 581010 | 24/7 STORINGSDIENST | STORINGSHULP
Klimaat & Lucht – Van Kooten Dak- en Installatiebedrijf

VERWARMING:

Comfortabel en zeker:
Verwarmingssystemen installeren wij van woonhuis tot utilitair gebouw. Het opwekken van warmte en de uitvoering van het warmte overbrengend medium (water, lucht, stoom) kan door een verscheidenheid aan installaties worden ingevuld. Per situatie dienen er keuzes te worden gemaakt voor een zo groot mogelijk efficiënt en duurzaam gebruik.

Rendement:
De nieuwe duurzame technieken hebben onze speciale aandacht. Er worden steeds vaker combinaties toegepast van warmte & koeling (warmtepompsystemen) en warmte & lucht (luchtbehandelingskasten). Een comfortabel verwarmingssysteem met een hoog rendement is hierin de enige goede keuze voor de toekomst.

AIRCO / KOELING:

Klimaat:
De temperaturen in Nederland worden steeds wisselender en extremer. De periodes worden steeds warmer en kouder.  Hiervoor bieden wij de nieuwste technieken aan om te koelen.  Het koelen van een vertrek doe je door de warmte te onttrekken en deze op een andere plek weer af te geven. Dit kan uiteraard op verschillende manieren.

Airco:
Wat zou een koele slaapkamer en werkplek fantastisch zijn in de benauwde en hete zomerdagen. Ook het op de juiste temperatuur houden van uw serverruimte is van groot (bedrijfsmatig) belang. Zo’n prettig werkbaar vertrek is te realiseren met een goed geselecteerd (o.a. op koelvermogen en geluidsniveau) en aangebracht aircosysteem. Dit door onze eigen STEK-opgeleide monteurs. De eenvoudigste methode is een split- of multisplit-installatie. Voor de grotere installaties worden VRV-systemen of uitvoeringen met koud water geselecteerd. Wacht niet tot het te warm is.

Koeling:
Zoals hierboven omschreven zijn er meer mogelijkheden om te koelen. Ook veel toegepast is de combinatie koeling door middel van een warmtepomp. Met een warmtepomp kunt u in de zomer koelen en in de winter verwarmen. Het koudemiddel absorbeert de warmte in de ruimte en zorgt dat deze gekoeld wordt. In de winter werkt dit precies andersom. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan de binnen lucht. Naast het gebruik van de buitenlucht kan men door middel van grondboringen ook gebruik maken van de aardtemperaturen. Dit is een efficiënte manier, omdat geen brandstof benodigd is en de cv minder ingeschakeld wordt. Dit alles door het verplaatsen van warmte.

Voor grotere gebouwen worden vaak centrale luchtsystemen toegepast. Hierbij wordt lucht toegepast voor het transporteren van kou en warmte. In de centrale luchtbehandelingsunit wordt de lucht voorbehandelt tot de gewenste condities. Vervolgens wordt de eventueel gekoelde lucht door middel van luchtkanalen en roosters naar de vertrekken gebracht.

Wij zijn Stek en F-gassen gecertificeerd.

LUCHTTECHNIEK:

Een frisse visie:
Lucht is onmisbaar, maar ook onzichtbaar en vaak vervuild. Van Kooten BV is het adres om uw woning en/of bedrijfspand van kwalitatief goede lucht te voorzien. Een kwalitatief goede lucht in uw gebouw is beter voor uw gezondheid en prestaties.

In de toekomst worden er steeds hogere eisen gesteld aan het binnenklimaat. Het steeds innovatiever toepassen van luchttechniek, eventueel gecombineerd met warmte, vocht en koude zullen ons hierbij helpen.

Ventilatie:
Luchtbehandeling is het behandelen en transporteren op een zodanige wijze, dat de zuiverheid, vochtigheid en temperatuur van de lucht aan de eisen voldoet. Deze eisen verschillen en zijn afhankelijk van het doel dat bereikt moet worden. Zo stelt men andere eisen aan een museum dan aan een werkplaats of kweekkas. Wij praten dus over optimale condities, die bij voorkeur ook nog comfortabel zijn.

Onderhoud:
Het onderhouden van zo’n systeem is een vereiste om de kwaliteit van de lucht te waarborgen. U moet hierbij vooral denken aan het controleren en reinigen van filters, schoepen en kanalen. Ook een goed ingeregeld systeem is hierbij van belang.

Scroll naar boven