SERVICEDESK: 0546 - 581010 | 24/7 STORINGSDIENST | STORINGSHULP
Brandbeveiliging & ontruiming – Van Kooten Dak- en Installatiebedrijf

Wanneer ergens brand ontstaat zijn de gevolgen vaak niet te overzien, in materiële en emotionele schade. Hoewel brand nooit 100% te voorkomen is, wordt door de juiste brandbeveiliging het risico flink beperkt, of in het ergste geval schade zoveel mogelijk voorkomen. Van Kooten Beveiligingstechniek is een installateur met de erkenning Branddetectiebedrijf. Daarbij leveren, onderhouden en certificeren wij de juiste brandmeldinstallatie en/of ontruimingsinstallatie voor u.

Er zijn diverse brandmeldinstallaties mogelijk, particulier en zakelijk. Van draadloze brandmelders tot aan de alarmknop om het hele bedrijf in één klap te waarschuwen in geval van nood. De rookmelder maakt deel uit van de BMI (Brandmeldinstallatie) Deze meldt u waar de brand zich bevindt en activeert andere installaties in het pand zoals blus gas- of ontruimingsalarm intern of extern. Bijvoorbeeld de brandweer. Onze beveiligingsspecialisten staan voor u klaar om u te informeren of om de juiste producten bij u te installeren. We werken daarbij met topkwaliteit merken en conform NEN 2535 en NEN 2575.

BRAND EN/OF ONTRUIMING

In de praktijk is er bijna nooit verschil tussen een brandmeld- en een ontruimingsinstallatie. Als een brandmeldinstallatie (hand brandmelders / automatische melders) is vereist, dan is er ook een ontruimingsinstallatie (bijvoorbeeld sirenes met een slow-woop signaal) vereist. Dit is de meest voorkomende combinatie. Maar ontruiming met een stil alarm of met gesproken woord wordt ook gedaan. Bijvoorbeeld een praktijksituatie met gehoor bescherming waar optische signaalgevers (flitslampen) toegepast worden.

PVE

In het voortraject kunnen wij voor u de ontruimingsplannen, certificeringstrajecten en PVE organiseren. PVE staat voor Programma van Eisen. Wij adviseren u daarbij of stellen deze, vaak verplichte, PVE voor u op. Ook kunnen wij het beheer voor u verzorgen. Door middel van o.a. eerste lijncontrole en verplichte maandelijkse controle in combinatie met management rapportage.

VERDER

Andere brandbeveiligingsonderdelen die wij zelf voor u kunnen verzorgen zijn:

  • Noodverlichting en vluchtwegverlichting
  • Veiligheidssignalering
  • Ontruimingsplattegronden
  • CO melders / LPG detectie

Ook kunnen wij voor u brandblusmiddelen, bouwkundig brandwerende voorzieningen organiseren.


Partners hierin is o.a.:
Velco Brandveiligheid (blusmiddelen)

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Van Kooten Beveiligingstechniek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of vraag een offerte aan. Van Kooten Beveiligingstechniek is bereikbaar via telefoonnummer: 0546-581010.

Scroll naar boven